Vertrouwenspersonen

Heeft u klachten of vragen? Dan kunt u natuurlijk bij de leerkracht of de directie terecht. Maar onze school heeft ook vertrouwenspersonen, Yvonne Geleijnse en Annemarie Golverdingen. Zij zijn interne vertrouwenspersonen voor de leerlingen, ouders en de medewerkers.
 

Wat is en doet een interne vertrouwenspersoon?
Een interne vertrouwenspersoon is er binnen de school voor iedereen die een klacht heeft over school of iets wat speelt op school. De interne vertrouwenspersoon is aanspreekpunt voor klachten over de schoolsituatie: bijvoorbeeld over (cyber)pesten, intimidatie, roddels, discriminatie, agressie, enzovoorts. De interne vertrouwenspersoon is er voor ouders, leerlingen en collega's. De interne vertrouwenspersoon is geen mediator, maar staat degene die een klacht heeft bij. Zij luistert, neemt het verhaal serieus en helpt de klager de juiste route te volgen.
De interne vertrouwenspersoon is dus een laagdrempelig aanspreekpunt op school bij klachten over de schoolsituatie.

Wanneer heb je een vertrouwenspersoon nodig?
Bij alle aan school gerelateerde kwesties (organisatorisch, didactisch, pedagogisch) die iemand niet met de betrokkene kan of durft af(te)handelen.

Omgaan met vertrouwelijke informatie
Gegevens, die door een leerling, ouder(s)/verzorger(s), medewerkers of andere betrokkenen van de school in strikt vertrouwen aan een interne vertrouwenspersoon worden bekend gemaakt, worden niet doorgegeven aan anderen (bijvoorbeeld groepsleerkracht, directeur, management teamlid, andere leerlingen, ouders/verzorgers of overig personeel).

Geheimhouding van hetgeen de interne vertrouwenspersoon van de klager in strikt vertrouwen ter kennis komt, kan alleen doorbroken worden als de klagers hier toestemming voor geven. Of wanneer er zeer dringende redenen voor aanwezig zijn. In dat geval zal de interne vertrouwenspersoon de betrokkene op de hoogte brengen van het voornemen om de geheimhouding te doorbreken alvorens dit werkelijk te doen. Dit is dan nodig om de klacht op te lossen.

Wie zijn de interne vertrouwenspersonen op onze school?
Yvonne Geleijnse en Annemarie Golverdingen zijn de interne vertrouwenspersonen op de Bleyburgh VSO voor leerlingen, ouders en personeel. In de school hangen twee brievenbussen, waarin u middels een briefje aan kunt geven dat u contact wilt. Vermeldt dan uw naam en telefoonnummer, dan nemen zij z.s.m. contact met u op.
We zijn ook telefonisch te bereiken via het algemene nummer van de school: 0184 - 76 01 60.

Mailen kan natuurlijk ook.
 

Yvonne Geleijnse
y.geleijnse@spon.nl  
werkdagen: ma, di, do en vr
Annemarie Golverdingen
a.golverdingen@spon.nl
werkdagen: di, do en vr
 
Extern vertrouwenspersoon
Als het probleem op school intern niet kan worden opgelost, dan is er een rol voor de externe vertrouwenspersoon. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de externe vertrouwenspersoon.

De externe vertrouwenspersoon is onafhankelijk: iemand van buiten de school én buiten het schoolbestuur.

Externe vertrouwenspersoon van SPON is
Mevr. G. Ouwenhand-van de Harst
Tel: 0786412312